sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Perinteiset letut



Jo useamman päivä mieleni on tehnyt perinteisiä lettuja rapeilla voissa paistuneilla reunoilla. Tänään oli vihdoin sen verran aikaa, että sain letut myös aikaiseksi. Lettujen kaveriksi tekaisin mansikka-appelsiini lisuketta.  

Ainekset:
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
ripaus suolaa

Mansikka-appelsiinilisuke:
appelsiini
mansikoita
aitoa vaniljaa jauhettuna

kuohukermaa


Valmistus:

Aloita lettutaikinan valmistamisella rikkomalla kananmunat kulhoon ja vatkaamalla niiden rakenne rikki. Lisää muut ainekset ja sekoita. Anna taikinan tekeytyä vähintään puoli tuntia ja valmista sillä välin lisukkeet.

Maistuva mansikka-appelsiinilisuke syntyy helposti pilkkomalla ainekset kulhoon. Mausta aidolla jauhetulla vaniljalla ja jätä jääkaappiin tekeytymään. Tätä voi tehdä kerralla isommankin satsin ja lusikoida vaikka aamulla myslin päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Paista letut voissa ja nauti heti kermavaahdon ja mansikka-appelsiinilisukkeen kera. Marjoja voi lisätä tietenkin maun mukaan myös muita. Itse ripottelin päälle vielä muutaman mustikankin.

Ah, kun ne maistuivatkin hyvältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti