torstai 14. tammikuuta 2016

Pitkään haudutettu kookoskana



En yleensä osta valmiiksi marinoituja lihoja tai kanoja, mutta tarjouksesta matkaan tarttui marinoituja broilerin koipireisiä. Naurettavan halpoja verrattuna vastaaviin marinoimattomiin! Marinadit pois huuhdeltuina, pitkään uunissa haudutettuina ja kunnolla maustettuna näistäkin sai kuitenkin ihan kelpo arkiruokaa nopean pinaatti-riisin kaveriksi.

Meillä arki-iltojen ruokailut tahtovat yleensä venyä todella myöhään, sillä illat kuluvat tallilla hevosen kanssa touhutessa. Tämän ruoan ehdoton hyvä puoli on siinä, että kanat voi jättää uuniin siksi aikaa, kun itse viipottaa menoissaan. 


Ainekset:
broilerin koipireisiä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
sipuli
chili
lime
2 valkosipulinkynttä
curryä
juustokuminaa (jeeraa)
korianteria
kookosöljyä

Pinaatti-riisi (neljälle):
3 dl jasminriisiä
1 pss pakastepinaattia

Valmistus:

Jos olet ostanut marinoituja broilereita, niin aloita valmistus huuhtelemalla niistä marinadit viemäriin. Aseta tämän jälkeen broilerit pataan ja laita uuni lämpiämään noin 150 asteeseen. 

Valmista liemi leikkaamalla sipuli suikaleiksi ja hienontamalla chili ja valkosipuli. Kuumenna kasarissa kookosöljyä ja lisää siihen sipuli, valkosipuli, chili, curry ja juustokumina. Purista joukkoon myös limen mehu. Kuullota hetki, jotta maut tekeytyvät, ja lisää sen jälkeen tölkillinen kookosmaitoa. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita tasaiseksi. Tarkista, että liemessä on tarpeeksi makua. Itse laitoin sekä curryä että jeeraa aika reilulla kädellä. 

Kaada liemi pataan kanojen päälle. Riippuen astiasta lisää tarvittaessa vettä niin, että kanat melkein peittyvät liemeen. Peitä pata kannella ja aseta uunin alatasolle. Meillä kanat viihtyivät uunissa reilut kolme tuntia, mutta vähempikin varmaan riittää.

Lisukkeeksi kanoille valmistin pinaatti-riisiä. Mielestäni pinaatti sopii hyvin intialaiseen makumaailmaan ja samalla saa hyviä ravintoaineita. Koska kello huiteli lähempänä kymmentä kun ruoka lopulta päätyi pöytään, käytin pakastepinaattia.  Keitä siis riisi ohjeen mukaan suolatussa vedessä ja lisää loppuvaiheessa pakastepinaatit.

Ota pata pois uunista. Nosta koivet pois padasta ja irrota liha. Luut ja nahka irtoavat ylikypsästä broilerista kuin itsestään. Annostele lautaselle pinaatti-riisi ja broileri. Lisää lientä ja silputtua päälle vielä tuoretta korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti