En yleensä osta valmiiksi marinoituja lihoja tai kanoja,
mutta tarjouksesta matkaan tarttui marinoituja broilerin koipireisiä.
Naurettavan halpoja verrattuna vastaaviin marinoimattomiin! Marinadit pois
huuhdeltuina, pitkään uunissa haudutettuina ja kunnolla maustettuna näistäkin
sai kuitenkin ihan kelpo arkiruokaa nopean pinaatti-riisin kaveriksi.
Meillä arki-iltojen ruokailut tahtovat yleensä venyä todella
myöhään, sillä illat kuluvat tallilla hevosen kanssa touhutessa. Tämän ruoan
ehdoton hyvä puoli on siinä, että kanat voi jättää uuniin siksi aikaa, kun itse
viipottaa menoissaan.
Ainekset:
broilerin koipireisiä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
broilerin koipireisiä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
sipuli
chili
lime
2
valkosipulinkynttä
curryä
juustokuminaa
(jeeraa)
korianteria
kookosöljyä
Pinaatti-riisi (neljälle):
3 dl jasminriisiä
1 pss pakastepinaattia
Valmistus:
Jos olet ostanut marinoituja broilereita, niin aloita
valmistus huuhtelemalla niistä marinadit viemäriin. Aseta tämän jälkeen
broilerit pataan ja laita uuni lämpiämään noin 150 asteeseen.
Valmista liemi leikkaamalla sipuli suikaleiksi ja
hienontamalla chili ja valkosipuli. Kuumenna kasarissa kookosöljyä ja lisää
siihen sipuli, valkosipuli, chili, curry ja juustokumina. Purista joukkoon myös
limen mehu. Kuullota hetki, jotta maut tekeytyvät, ja lisää sen jälkeen
tölkillinen kookosmaitoa. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita tasaiseksi.
Tarkista, että liemessä on tarpeeksi makua. Itse laitoin sekä curryä että
jeeraa aika reilulla kädellä.
Kaada liemi pataan kanojen päälle. Riippuen astiasta lisää
tarvittaessa vettä niin, että kanat melkein peittyvät liemeen. Peitä pata
kannella ja aseta uunin alatasolle. Meillä kanat viihtyivät uunissa reilut
kolme tuntia, mutta vähempikin varmaan riittää.
Lisukkeeksi kanoille valmistin pinaatti-riisiä. Mielestäni
pinaatti sopii hyvin intialaiseen makumaailmaan ja samalla saa hyviä
ravintoaineita. Koska kello huiteli lähempänä kymmentä kun ruoka lopulta päätyi
pöytään, käytin pakastepinaattia. Keitä siis
riisi ohjeen mukaan suolatussa vedessä ja lisää loppuvaiheessa pakastepinaatit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti