keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Bbq-bataattivuoka



Töiden jälkeen vapaa-aikamme kuluu pitkälti kaura-Opelin kanssa touhuillessa, mutta syödäkin täytyy ja ruoan laadusta emme ole halunneet tinkiä. Tästä syystä meillä kokkaillaan usein ruoan laiton yhteydessä myös jotain vuokaa tai pataa, jota on sitten helppo syödä seuraavana päivänä ennen tallille lähtöä tai pakata töihin evääksi.

Tämän viikon eväsruoka ei kauneudellaan häikäise, mutta Soppa365-sivustolta löytynyt bbq-bataattivuoka sopi hyvin juuri tähän tarkoitukseen ja maistui erinomaisesti pulled porkin seuralaisena. Toimisi varmasti myös ihan sellaisenaan. 

Bbq-kastikkeen voi valmistaa etukäteen tai korvata halutessaan kaupasta löytyvällä, jos haluaa säästää aikaa.

Pulled pork eli nyhtöpossu


Ainekset:

bataatti (noin 800 g)
1 prk tomaattimurskaa
1 prk punaisia linssejä
1 dl vettä
3 valkosipulinkynttä
1 dl cheddarjuustoraastetta
n. 1 dl bbq-kastiketta (ks. ohje alla)
chilihiutaleita
tuoretta minttua

Bbq-kastike:

sipuli
chili
2-3 valkosipulin kynttä
3 dl coca colaa
1/2 dl ketsuppia
3 rkl tomaattipyrettä
3 rkl soijaa
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
1 limen mehu
savupaprikaa

Valmistus:

Aloita valmistus bbq-kastikkeesta hienontamalla sipuli, valkosipuli ja chili. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele seosta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.

Kuori ja lohko bataatti uunivuokaan. Kuori ja pilko myös valkosipulinkynnet ja lisää ne vuokaan. Kaada bbq-kastike vuokaan bataattilohkojen päälle ja kääntele lohkoja kastikkeessa. Lisää tomaattimurska ja valutetut linssit vuokaan, mausta chilillä.

Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää juustoraaste ja jatka kypsentämistä vielä 5-10 minuuttia. Pidensin alkuperäisen ohjeen paistoaikaa, mutta kypsymisaika riippuu tietenkin bataattilohkojen koosta.

Silppua päälle vielä tuoretta minttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti