tiistai 16. helmikuuta 2016

Paahdettu kasvis-pähkinä-salaatti



Hektisen päivän päätteeksi kymmenen jälkeen illalla ruokalautaselle päätyi jälleen ruokaisaa salaattia. Alkuperäinen ohje on bongattu Soppa365-sivustolta, mutta muokkaantui sitten tekovaiheessa vähän omaksi variaatioksi, kun mozzarella unohtui jääkaappiin.

Mutta onnistuu hyvin näinkin ja toimii joko tällaisenaan tai esim. broilerin lisukkeena, kuten meillä tällä kertaa. 



Ainekset:
parsakaali
4 porkkanaa
2 luomuappelsiinia
1 pss kuorellisia manteleita
oliiviöljyä
suolaa

Valmistus:

Pese parsakaali, irrota kukinnot ja halkaise ne kahtia. Isoimmat kannattaa laittaa neljään osaan. Pese myös toinen appelsiini ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi tikuiksi. Kumoa kaikki kasvikset ja mantelit pellille.

Purista toisesta appelsiinista mehu noin puoleen desiin oliiviöljyä ja kaada appelsiiniöljy kasvisten päälle. Rouhi päälle kevyesti suolaa.

Paahda 250 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Kääntele välissä, jos parsakaalit näyttävät tummuvan

2 kommenttia:

  1. Heihoi! Ai säkin kirjoitat ruokablogia! Hyvältä näyttää ja mukava lukea, mitä teidän keittiössä valmistuu. :)

    VastaaPoista
  2. Pitkän harkinnan tuloksena päätin tosiaan aloittaa :)

    VastaaPoista