Aasialaisittain maustettu lohi on yksi suosikkiruoistani.
Kokkailimme sitä jälleen viime viikonloppuna.Versio vaihtelee joka kerta hieman, mutta tässä eilinen versio.
Ainekset:
kirjolohifile
tuore chili
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl soijakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl tummaa ruokosokeria
lime
n. sentin pala inkivääriä
3 kevätsipulinvartta
tuoretta korianteria
Valmistus:
Raasta inkivääri sekä hienonna chili ja valkosipuli. Sekoita
soija, riisiviinietikka, sokeri ja limen mehu keskenään ja lisää mausteet
joukkoon.
Aseta lohi uuninkestävään vuokaan. Kaada kastike lohen
päälle ja anna marinoitua hetken aikaa. Lusikoi chili, inkivääri ja valkosipuli
lohen päälle.
Paista lohta 175 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele
päälle silputtua kevätsipulia ja tuoretta korianterilla.
Tarjoile lohen lisukkeena riisiä, nuudeleita tai
kasviswokkia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti