perjantai 4. maaliskuuta 2016

Juuresranskalaiset

Viikko oli taas sellaista hulabaloota, että tänään teki mieli palkita itsensä pienellä mässäilyllä. Juuresranskalaiset itse valmistettujen dippien kanssa sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen. Bataatit maustoin reilulla annoksella chiliä ja lantut puolestaan saivat kevyen parmesaanikuorrutteen, joka sopi mielestäni erittäin hyvin taittamaan lantun omaa voimakasta makua.

Bataattiranskalaiset

Ainekset:
noin 1 kg bataattia
noin 1 kg lanttuja
kuivattua chiliä
1 dl parmesaaniraastetta
oliiviöljyä
suolaa

Cheddar-chilidippi:
1 prk crème fraîchea
1 dl cheddarraastetta
kuivattua chiliä

Valkosipulidippi:
1 prk crème fraîchea
valkosipulinkynsi
mustapippuria

Valmistus:

Kuori juurekset ja pilko ne reilun sentin paksuisiksi suikaleiksi. Laita bataatit kulhoon, mittaa joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja rouhi sekaan reilusti kuivattua chiliä (oman maun mukaan) ja sekoita kunnolla. Laita toiseen kulhoon lantut, mittaa joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja raastettu parmesaani. Sekoita kunnolla. Kumoa juurekset uunipellille ja rouhaise päälle suolaa.

Paista juuresranskalaisia 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kääntele välillä.

Valmista dipit sillä välin kun juuresranskalaiset ovat uunissa. Sulata cheddarraaste ja sekoita se  crème fraîchen kanssa. Mausta oman maun mukaan chilillä. Valkosipulidippi valmistuu sekoittamalla kaikki dipin ainekset keskenään. Voit valmistaa dipit myös etukäteen ja jättää jääkaappiin tekeytymään, mutta hyvin toimivat myös heti valmistuksen jälkeen.

Kylkeen kylmä kuiva omenasiideri ja viikonlopun viettoon!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti