keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Herkkuja kaalista, osa 2: Kaalitzatziki

Kaalitzatziki on raikas kesäsalaatti, joka yhdistää tzatzikin ja coleslawn parhaat puolet. Me söimme kaalitzatzikia kesäisen grilliruoan lisukkeena, mutta tämä toimisi varmasti loistavasti myös hodareiden ja burgereiden täytteenä.



Ainekset:
200-300 g varhaiskaalia
300 g kurkkua
3 kevätsipulin vartta
250 g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
sitruuna
1 rkl balsamicoa
tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria

Valmistus:
Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista ylimääräiset nesteet pois.

Hienonna valkosipulinkynsi ja kourallinen tuoretta minttua. Sekoita ne jogurtin, sitruunamehun,    ja balsamicon kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita tzatziki, kaali, kurkku ja kevätsipulit keskenään ja anna salaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Salaatin kaveriksi sopii hyvin esim. mausteinen Merquez-lammasmakkara, jonka ehtii huvin grillaamaan sillä välillä, kun salaatti tekeytyy jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti