Pari viikkoa sitten selailin kiinnostavien kotimaisten kesäkohteiden tapahtumatarjontaa ja silmiin pisti Fiskarsin paikallisten pienpanimoiden Beercamp. Itse en olutta oikeastaan edes juo, mutta söpöimmälsi olutfestivaaliksi kuvailtu tapahtuma herätti kiinnostuksen, joten suuntasimme viime viikonloppuna Fiskarsiin.
Paikalla oli kolme olutpanimoa ja syksyllä omalla nimellään aloittava käsityöläissiideripanimo Kuura Cider. Maistoimme kaikkien tuotteita ja erityisesti mieleen jäivät kevyesti rosmariinilla maustettu
Mathildedalin Kyläpanimon Rölssi,
Rekolan panimon inkiväärivivahteinen Kesäkolli sekä oma suosikkini
Kuura Ciderin vuoden 2014 sadosta shampanjanvalistusmenetelmällä valmistettu cuvé. Tapahtuma kokonaisuudessaan oli juuri niin rento ja sympaattinen kuin kuvaukset antoivat odottaa. Jos tapahtuma saa jatkoa niin tänne tullaan ehdottomasti uudestaan! Ja auringon porottaessa se olutkin maistui ihan jees. ;)
Fiskarsin ravintolatarjonta ei ole laaja, mutta kolmestakin hyvästä vaihtoehdosta on vaikea valita. Päädyimme
Wärdshusiin jota ainakin voi suositella niin ruoan kuin palvelun puolesta. Alkuun nautimme härkäsashimi & wasabi -annoksen, joka oli täydellinen combo häränlihaa ja paistettuja siitakesieniä sopivalla aasiantwistillä. Pääruoaksi söimme puolestaan kuusenkerkkäliemessä haudutettua ylikypsää häränfileetä, grillattua varhaiskaalia ja dijonvinegretteä.
Tämäkin annos suli suussa ja tarjosi uusia ideoita myös kotikeittiöön.
Tänä kesänä meillä ei ole varsinaista kesälomaa, joten päätimme antaa kotimaanmatkailulle mahdollisuuden. Fiskarsin vanha ruukki on todella kaunis ja täynnä kiinnostavia putiikkeja. Kesäaikaan tapahtumia (ja väkeä) riittää, mutta yön yli viipyen pääsee ainutlaatuisen kylän tunnelmasta nauttimaan myös hiljaisempana aikana. Hyvin syöneenä ja akut ladattuna uuteen viikkoon starttaaminenkaan ei tuntunut niin vaikealta.
Kuulostaa hyvältä. voi kun joskus pääsisi käymään.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.