maanantai 18. heinäkuuta 2016

Täydellinen paella

Täydellinen paella vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Kumpaakaan ei tahdo itseltäni löytyä, mutta sunnuntai-iltana paella syntyi huomaamattomasti samalla kun kokkailimme alkuviikon eväitä. Ja minkä makuista! Miksi tätä ei tule tehtyä useammin..? Ja no hätä, vaikka kaapista ei löytyisi paellariisiä tai sahramia, tämä täydellinen paella valmistuu jasmiiniriisistä ja maustuu curryllä.



Ainekset:
100 g chorizo-makkaraa
200 g katkarapuja
sipuli
suippopaprika
chili
2 valkosipulinkynttä
n. 100 g kirsikkatomaatteja
3 dl jasminriisiä
1 dl tomaattimurskaa
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl kanalientä
sitruuna
curry
mustapippuria
kevätsipulin varsi

Valmistus:
Aloita paellan valmistaminen pilkkomalla kaikki tarpeet valmiiksi. Valkosipuli ja chili hienoksi, sipulit suikaleiksi, suippopaprika ja chorizo ohuiksi siivuiksi, kirsikkatomaatit puoliksi ja sitruuna lohkoiksi. Sulata katkaravut.

Kuumenna kanaliemi kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä ja paprikaa isolla pannulla hetki tilkassa oliiviöljyä. Lisää riisit ja pyörittele vielä hetki.

Aloita nesteen lisääminen hiljalleen (noin desi kerrallaan). Anna paellan hautua miedolla lämmöllä ja nesteen imeytyä rauhassa. Tarkkaile koko ajan nestetilannetta. Lisää tomaattimurska, valkoviini ja chorizo siinä vaiheessa, kun kanaliemestä on noin puolet jäljellä. Mausta curryllä (n. 2 rkl) ja ripauksella mustapippuria. Lisää loput nesteet edelleen maltillisesti odottaen, että edelliset ovat imeytyneet. Nesteen imeytymiseen menee kokonaisuudessaan noin puoli tuntia.

Kun riisi on kypsää, lisää katkaravut ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Anna katkarapujen kuumentua. Koristele kevätsipulinvarsilla ja sitruunanlohkoilla. Nauti kuivan valkoviinin kanssa. ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti