Piirakka on siis yhdistelmä suolaista ja makeaa. Sopii tarjolle niin gluteenittomaan kahvipöytään kuin kevyeksi iltapalaksi salaatin kera. Ohje alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.
Pohja:
125 g voita
2,5 dl perunajauhoja
1 dl mantelijauhoja
kananmuna
Täyte:
150 g pehmeää vuohenjuustoa
3 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
4-5 aprikoosia
2 oksaa rosmariinia
ripaus tummaa ruokokidesokeria
Valmistus:
Aloita valmistus ottamalla voi huoneenlämpöön pehmenemään. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon kevyesti vatkattu kananmuna. Painele pohja voideltuun piirakkavuokaan ja jätä jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteet.
Sekoita turkkilainen jogurtti ja pehmeä vuohenjuusto tasaiseksi seokseksi. Lisää seokseen kaksi kevyesti vatkattua kananmunaa ja kaada seos jähmettyneen piirakkapohjan päälle. Leikkaa aprikoosit ohuiksi siivuiksi ja asettele täytteen päälle. Ripottele päälle pieneksi silputtu rosmariini ja ripaus ruokokidesokeria karamellisoimaan aprikoosien pintaa.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Paistoaika on arvio, koska omani lepäsi uunissa pelkillä jälkilämmöillä ensimmäinen puolituntia... Piirakan pintaa tarkkailemalla sopiva paistoaika joka tapauksessa selviää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti