keskiviikko 3. elokuuta 2016

Hernerisotto

Hernerisotto on simppeliä ja maukasta kesäruokaa, johon voi hyödyntää kauden tuoreita herneitä tai vaihtoehtoisesti myös pakasteesta poimittuja. Sama kuin paellan kanssa - risoton lopputuloksen ratkaisee maltillinen nesteen lisääminen. Oma hernerisottoni on hieman varioitu versio Soppa365-sivustolta löytyvästä Kodin Kuvalehden reseptistä. 



Ainekset:
7-8 dl kanalientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl risottoriisiä
200 g herneitä
sipuli
luomusitruuna
100 g parmesania
kourallinen tuoretta minttua
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Valmistus:
Aloita risoton valmistaminen pilkkomalla sipuli ja raastamalla noin ruokalusikallinen sitruunan kuorta valmiiksi. Kuumenna myös kanaliemi valmiiksi kattilassa. Unohda kuutiot ja käytä fondueta paremman lopputuloksen saamiseksi.

Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä korkeareunaisessa paistoastiassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti niin, että riisi muuttuu läpikuultavaksi.

Lisää valkoviini ja anna seoksen kiehahtaa. Aloita kanaliemen lisääminen pienissä erissä kun viini on imeytynyt riisiin. Sekoittele kevyesti ja lisää lientä aina kun edellinen satsi on imeytynyt. Kokonaisuudessaan tähän menee noin 20 minuuttia. 

Lisää herneet risottoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Nosta risotto pois liedeltä ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, hienonnettu minttu ja sitruunankuoriraaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti