torstai 11. elokuuta 2016

Viikon soppa: Savulohi-kukkakaalikeitto

Nopeat arkiruoat tuntuvat tällä hetkellä olevan ainoa keino selviytyä hektisestä arjesta, joten näitä täältä nyt pukkaa. Savulohi-kukkakaalikeitossa hyödynnetään jälleen kausiruokaa, eikä mausta tingitä edelleenkään.



Ainekset:
kukkakaali
3-4 porkkanaa
1-2 kevätsipulia varsineen
300 g savustettua lohta
1,5 ltr vettä
1 pkt Valio Koskenlaskija -juustoa
mustapippuria
suolaa

Valmistus:
Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit kattilaan (säästä varret). Kuullota niitä hetki tilkassa oliiviöljyä. Lisää vesi.

Veden kiehuessa lisää joukkoon puhdistetut kukkakaalipalat. Keitä muutama minuutti, jotta kasvikset pehmenevät. Väännä levy pois päältä, kun kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää joukkoon sulatejuusto ja sekoittele, jotta juusto sulaa liemeen.

Lisää lopuksi vielä savulohi ja pilkotut kevätsipulin varret. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti