keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Viikon soppa: paprika-linssikeitto

Paahdettu paprika-linssikeitto on erinomaista syysruokaa ja maistuu etenkin näin, kun syysflunssa meinaa väkisin puskea päälle. Alkuperäinen ohje löytyy Chocochili-blogista ja tällä kertaa olen soveltanut sitä hyvin vähän. Pieniä oikoreittejä ja vähän lisää chiliä...



Ainekset:
2 paprikaa
4-5 tomaattia
sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pkt punaisia linssejä
puolikas punainen chili
n. 8 dl kasvislientä
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl timjamia
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa

Valmistus:
Aloita keiton valmistaminen paahtamalla paprikat. Leikkaa paprikat lohkoiksi ja levitä ne uunipellille kuori ylöspäin. Paahda paprikoita 250 asteisen uunin ylätasolla, kunnes niiden kuori tummuu. Kääri kuumat siivut folioon, anna jäähtyä ja irroita kuori. 

Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Pilko tomaatit lohkoiksi. Alkuperäisessä ohjeessa tomaatit kaltataan ennen pilkkomista kuoren irroittamista varten. Itse oikaisin tässä kohtaa, sillä mielestäni kuoret hukkuvat soseutuksen yhteydessä keiton joukkoon. Jos kuitenkin haluat, että keitosta tulee samettisen pehmeää niin kannattaa ehkä noudattaa tässä kohtaa alkuperäistä ohjetta.

Kuullota sipuleita ja chiliä kattilan pohjalla tilkassa oliiviöljyä. Lisää tomaatit, linssit ja puolet kasvisliemestä. Mausta tomaattipyreellä, timjamilla, suolalla ja savupaprikajauheella. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnet tomaattien rakenne alkaa hajota. Lisää tarvittaessa vettä.

Kaada keitto blenderiin. Lisää mukaan myös paprikat. Soseuta tasaiseksi. Lisää nestettä sen mukaan kuinka löysää haluat keiton olevan. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kiehauta vielä kerran. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti